SE grijpt in bij stream sniping Asmongold

Nieuws

Final Fantasy 14 staat bekend om zijn vriendelijke en hulpvaardige spelers community. Vergeleken met veel andere MMO’s is het een hemel op de virtuele aarde. De komst van de altijd vloekende en grofgebekte streamer Asmongold met zijn enorme achterban naar FFXIV kan dan ook op veel controversie rekenen.

Maar FFXIV heeft natuurlijk niet zomaar zo’n uitstekende reputatie qua spelerspopulatie gekregen. Dat heeft alles te maken met het beleid en de uitvoering daarvan door Square Enix. In de gebruikersovereenkomst staat dat iedere vorm van het verstoren van de speelervaring van andere spelers tot het opschorten en zelfs het beëindigen van een account kan leiden. En Square Enix neemt dat erg serieus.

Dat ontdekten afgelopen weekend ook de FFXIV spelers die de eerste stream van Asmongold probeerden te kapen en zijn speelervaring ernstig verstoorden. Square Enix heeft de eerste reeks e-mails met opschortingen al verstuurd.

De boodschap van Square Enix naar iedere FFXIV-speler, nieuw of ervaren, een vluchteling van World of Warcraft of afkomstig uit een ander spel, is duidelijk en eenduidig: houd je aan de regels, leef en laat leven, of hoepel op.

Print Friendly, PDF & Email
No tags for this post.

Related posts

Over Silverfauve 122 Artikelen
Silverfauve is de oprichter van Rebellicious, internationale gaming community for 30plussers. Ze begon met gamen in de jaren '90 toen Ultima Online uit kwam en is sindsdien een grote fan van het genre MMORPG. Ze schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands en vertaalt haar teksten vervolgens naar het Engels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*