Meerdere jobs tegelijk levellen in FFXIV

Tip

FFXIV

Met minder dan een half jaar te gaan voor Endwalker, de nieuwste uitbreiding van Final Fantasy 14, wordt gelanceerd, is hoog tijd om in te stappen in deze populaire online multiplayer. Want Final Fantasy 14 online een klasse apart. De 22 miljoen spelers zijn laaiend enthousiast over de supervriendelijke gemeenschap, de verhaallijn, de muziek, de gigantische hoeveelheid en de verscheidenheid aan speelbare content, en iedereen is verliefd op het ontwikkelteam.

Voor nieuwkomers kan FFXIV wel even wennen zijn omdat het de basis van single player game naadloos combineert met alle aspecten van een multiplayer. De quests van de hoofdverhaallijn (MSQ) leiden je niet alleen door alle spelmechanismen maar je wordt ook als de held in het middelpunt van dit goedgeschreven en uitstekend geacteerde verhaal geplaatst. De avonturen die je als de Warrior of Light samen met je vrienden van de Scions of the Seventh Dawn beleeft, gaan gepaard met een lach en een traan. Als je al video’s met tips voor startende spelers hebt bekeken, dan heb je vast al het advies gekregen om alles in de MSQ te lezen en te bekijken, en geen cutscenes over te slaan.

Het verhaal is belangrijk

Dat is waardevol advies want het verhaal is razend belangrijk. Maar het is ook tijdrovend om het verhaal van A Realm Reborn, Heavensward, Stormblood en Shadowbringers achter elkaar te spelen. Daarom raad ik je aan om niet 1 job (class) maar meerdere tegelijk te spelen. In FFXIV kun je iedere rol op 1 character levellen. Door het simpelweg wisselen van je wapen, stap je over naar een andere job. De MSQ samen met de job quests en de blauwe plus questen die nieuwe content en spelmechanismen introduceren, geven meer dan genoeg xp om meerdere jobs gelijktijdig te spelen en alle rollen op min of meer hetzelfde level te houden terwijl je door het verhaal gaat.

Level meerdere jobs tegelijkertijd

Je kunt makkelijk een tank, een dps en een healer gelijktijdig levellen. En als je 4 voor de prijs van 3 wilt, dan kies je de Arcanist als een van je rollen. Dit is de enige job waarmee je gelijktijdig een magische dps en een healer levelt, ongeacht welke van de twee je vanaf level 30 speelt. De enige kanttekening is dat je eerst 1 rol naar level 10 moet spelen voordat je aan andere jobs mag beginnen. Misschien moet je daarom voor de nieuwe jobs even wat side quests oppikken of wat fates (open wereld evenementen) of leves (dailies) doen om alle jobs waarmee je gaat MSQ’en op hetzelfde niveau te krijgen. Vergeet niet om bij de vendors eten te kopen want iedere maaltijd geeft 3% extra xp bonus.

Speel a tank, healer en dps

De MSQ leidt je al snel naar de eerste van vele (70+) dungeons. Nu kun je kiezen of je de dutyfinder ingaat als tank, healer of dps. Dat is niet alleen in het begin van FFXIV heel erg fijn maar ook zeker tegen de tijd dat je op level 80 aan de endgame begint. De dutyfinder werkt op ieder level als een tierelier en je zult ook als low level dps zelden lange wachttijden tegenkomen. Maar als tank of healer kun je vaak onmiddelijk aan de slag.

Probeer FFXIV gratis

FFXIV A Real Reborn en Heavensward zijn helemaal gratis te spelen als trial. Maar als je zeker weet dat het spel voor jou is, overweeg dan om Endwalker alvast te bestellen. De pre-order komt met een oorbel met 30% xp bonus die je onmiddellijk en voor iedere job kunt gebruiken. Let wel op de kleine lettertjes. Je hebt om Endwalker te bestellen minimaal de Final Fantasy XIV Online Starter Edition met daarin A Realm Reborn en Heavensward nodig maar om ook Stormblood en Shadowbringers te kunnen spelen voordat Endwalker live gaat op 24 november, moet je de Final Fantasy XIV Online Complete Edition aanschaffen waarin alle 4 expansions zitten. Na 24 november geeft Endwalker toegang tot alle uitbreidingen.

Print Friendly, PDF & Email
No tags for this post.

Related posts

Over Silverfauve 122 Artikelen
Silverfauve is de oprichter van Rebellicious, internationale gaming community for 30plussers. Ze begon met gamen in de jaren '90 toen Ultima Online uit kwam en is sindsdien een grote fan van het genre MMORPG. Ze schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands en vertaalt haar teksten vervolgens naar het Engels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*