Podcast tip: This American Life

Tip

Mijn eerste podcast tip kan niets anders zijn dan publiekslieveling This American Life waar ik al naar luisterde voordat podcasts een ding waren. Het radioprogramma werd me aangeraden door een vriend die het een prima voorbeeld vond van journalistieke verhalen vertellen zonder dat de waan van de dag roet in het eten gooit.

Het radiodocumentaireprogramma This American Life wordt al sinds 1995 iedere week gepresenteerd door Ira Glass. Ruim vijfhonderd radiostations voeren nu de show, en het is ook beschikbaar als gratis download. In elk van de wekelijkse uitzendingen presenteert Glass drie of vier verhalen rond een bepaald onderwerp. Deze thema’s lopen sterk uiteen, van ‘onmogelijke liefdes’ tot ‘verwisseld bij de geboorte’ tot ’terugkeren naar de plaats van een misdrijf’. Deze serie is met een publiek van 1,8 miljoen per week uitgegroeid tot een van de meest populaire documentaireseries ter wereld, en heeft vele prijzen gewonnen.

Print Friendly, PDF & Email
No tags for this post.

Related posts

Over Silverfauve 122 Artikelen
Silverfauve is de oprichter van Rebellicious, internationale gaming community for 30plussers. Ze begon met gamen in de jaren '90 toen Ultima Online uit kwam en is sindsdien een grote fan van het genre MMORPG. Ze schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands en vertaalt haar teksten vervolgens naar het Engels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*