Lucinda Riley onverwacht overleden

News

Lucinda Riley books

Lucinda Riley, de auteur van de bestseller-serie De Zeven Zussen, is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden. Vorige maand verscheen het zevende deel van de serie, De zevende zus. Na verschijning bleek dat het uiteindelijke mysterie pas in deel acht zou worden ontrafeld. Of dat laatste deel er gaat komen is onduidelijk.


„Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was”, daarmee opent de familie van Lucinda Riley een brief aan haar fans wereldwijd. Riley overleed vrijdag in het bijzijn van haar familie. „We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed.”


De in 1966 in Ierland geboren Riley ging op haar veertiende in Londen naar de theaterschool. Ze begon als actrice maar ging ze toen ze enkele maanden rust moest houden over op het schrijven van boeken. Ze debuteerde met Lovers and Players als Lucinda Edmonds. Het boek werd redelijk ontvangen en er zouden nog enkele boeken volgen voordat in 2014 het eerste deel van De Zeven Zussen zou verschijnen. Inmiddels zijn er van de zeven delen wereldwijd ruim 25 miljoen exemplaren verkocht.

Print Friendly, PDF & Email
No tags for this post.

Related posts

Over Silverfauve 122 Artikelen
Silverfauve is de oprichter van Rebellicious, internationale gaming community for 30plussers. Ze begon met gamen in de jaren '90 toen Ultima Online uit kwam en is sindsdien een grote fan van het genre MMORPG. Ze schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands en vertaalt haar teksten vervolgens naar het Engels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*