Jamie’s zus in The Nevers

News

Het is een beetje vreemd om Laura Donnelly in de nieuwe serie The Nevers de rol van Amalia True te zien vertolken terwijl we haar in het hart heb gesloten als Janet, de zus van Jamie Fraser in Outlander. En zes afleveringen lang blijft dat een merkwaardige ervaring. Misschien is het omdat beide series zich in een ver verleden (1896 en 1743) afspelen en dezelfde aspecten van een kostuumdrama delen. Of misschien is het omdat Janet en Amalia qua doen en laten op elkaar lijken. Maar los van die lichte bevreemding, is The Nevers een onderhoudende en bijzondere serie waarin Victoriaans Londen wordt op zijn grondvesten geschud door een bovennatuurlijke gebeurtenis die bepaalde mensen – meestal vrouwen – abnormale vermogens geeft, van wonderbaarlijk tot verontrustend.

Maar ongeacht de potentie van hun specifieke krachten, iedereen die tot deze nieuwe onderklasse behoort, is in groot gevaar. Het is de taak van de mysterieuze, snelle weduwe Amalia True (Laura Donnelly) en de briljante jonge uitvinder Penance Adair (Ann Skelly) om deze begaafde ‘wezen’ te beschermen en onderdak te bieden. Om dit te doen, zullen ze het hoofd moeten bieden aan de brute krachten die vastbesloten zijn om hun soort te vernietigen.

HBO heeft het eerste seizoen in tweeën gehakt. Deel 1 uit bestaat uit zes afleveringen en die zijn momenteel al te zien op HBO Max en Ziggo Movies en Series. Wanneer de afleveringen 7 t/m 12 van deel 2 te zien zijn, is op dit moment niet bekend. De cliffhanger in deel 6 is dan ook een onbevredigende finale, en misschien is het beter om deze serie te bewaren tot hij compleet is.

Print Friendly, PDF & Email
No tags for this post.

Related posts

Over Silverfauve 122 Artikelen
Silverfauve is de oprichter van Rebellicious, internationale gaming community for 30plussers. Ze begon met gamen in de jaren '90 toen Ultima Online uit kwam en is sindsdien een grote fan van het genre MMORPG. Ze schrijft hoofdzakelijk in het Nederlands en vertaalt haar teksten vervolgens naar het Engels.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*